HOME Forums BIM-BAM-BOUM BAM no VU LEDs in bypass

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #84869
    kustard
    Participant

    Bim and Boum both have VU/dancing clock LFO LEDs displaying in bypass mode but Bam LEDs only show VU LEDs in active mode and screen is blank in bypass. Only thing I have found so far that’s maybe not quite as it should be. Bought all 3 boxes today and really loving them much more than expected.

    #84880
    Oto Machines
    Keymaster

    There’s no bug here. All 3 units can display a VU meter (see the display mode setting on the User Manual), not only in bypass but whenever you’re not changing a parameter. BIM can also display its LFO speed which creates this nice LEDs dance !

    • This reply was modified 1 week, 4 days ago by Oto Machines.
    #84886
    kustard
    Participant

    I’m sorry. I didn’t give a sufficient explanation of the problem. I should have said BIM and BOUM both have VU/dancing clock LFO LEDs displaying in bypass mode AND active mode but BAM VU LEDs only display when in active mode but in bypass mode LEDs are off.
    Bam.. VU mode (led 2) shows VU when active but blank screen in bypass on my unit

    #84887
    Oto Machines
    Keymaster

    No problem. Maybe your BAM is in Spillover or Aux bypass mode ? In these 2 modes, the sound is muted when ACTIVE is off, so there’s no VU. It’s can’t be fixed but firmware because it’s a hardware limitation.

    #84889
    kustard
    Participant

    Ahh, I didn’t see that. Yes, I use it in spillover mode. Thank you for clearing that up.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.